به نوشته خبر البرز با استناد به گفته خبرگزاری موج ؛ عضو تیم طراح این گلخانه گفت:این گلخانه با رعایت فرضیه های بومی و مولفه های ارتقاء کارایی ،سبکی تازه در صنعت گلخانه داری در کشور بوجود آمده است.
دکتر احمد عاشوری اضافه کرد:مصرف سوخت در این گلخانه در مقایسه با دیگر گلخانه ها،در استانهای سردسیر ۶۰ درصد و در جاهای گرمسیر۹۰ درصد کمتر است.
وی گفت:این کار با دو جداره کردن لایه های پوشش ،ایجاد دریچه های عمودی هوا و رعایت دیگر نکات فنی امکان پذیر شده است.
این عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران اضافه کرد: در گلخانه های معمولی برای هوادهی از فن و پد استفاده می شود که این مسئله هزینه برق این واحد ها را گسترش می دهد.
ایشان گفت:سیستم هوادهی گلخانه های به سبک ایرانی، پایین سطحی است.
عاشوری اضافه کرد:این شیوه همان شیوه سنتی است که در سردابه های قدیمی ایران مورد بهره برداری قرار می گرفت.
این استاد دانشگاه گفت:با این کار برای هوا دهی در گلخانه ها ، برقی مصرف نمی شود.
مسئول تیم پژوهش این گلخانه گفت:هم اینک بذر هیبریدی ۱۰ نوع صیفی از قبیل خیار،گوجه فرنگی،هندوانه،بادنجان و .. در این گلخانه ۵ هزار متر مربعی که بصورت پایلوت ساخته شده ،پرورش می یابد.
حمید امیر سیدی اضافه کرد:چهار رقم بذر خیار به اسم های البرز، نوید، امید، تیبادر این گلخانه مدرن در ساوجبلاغ معرفی شد.
وی گفت:این بذرها حاصل تحقیق و پژوهش ۵ ساله کارشناسان عرصه کشاورزی است.
وی اضافه کرد:با استناد به اعمال تحریم ها درزمینه ورود این بذرها از خارج کشور،تامین نیاز داخل با بهره برداری از این بذرها کشور را در این عرصه خود کفا می کند.
این استاد دانشگاه گفت:گسترش گلخانه های به سبک ایرانی ، صنعت گلخانه داری را اقتصادی تر خواهد نمود.
در کشور ۸ هزار واحد گلخانه می باشد.خبر البرزخبرالبرز

لینک منبع

برچسب ها: